Topul legumelor care te ajută să trăiești mai mult timp

Mâncarea nu are singurul scop de a-i permite corpului tău să rămână cât mai sănătos. Unele alimente ar putea să prelungească speranţa de viaţă.

Ştiai deci că unele alimente ar putea întârzia efectele îmbătrânirii asupra corpului tăi şi că ar putea să te ajute să trăieşti mai mult? Iată câteva alimente care vor transforma farfuria ta într-o fântână a tinereţii.

Prazul. Toate legumele verzi, mai ales prazul, sunt cele mai bune atunci când vine vorba despre protejarea vaselor de sânge, despre diminuarea riscurilor de a suferi de diabet sau unele tipuri de cancer. Prazul va stimula eliminarea apei de către rinichi, datorită nivelului său ridicat de potasiu si datorită prezenţei fructozanilor, compuşi vegetali specifici. Dar prazul are şi virtuţi diuretice şi antioxidante.

Seminţele şi nucile. Seminţele şi nucile sunt foarte bogate în minerale şi antioxidanţi, dar şi în fibre, proteine şi oligoelemente. Deci sunt foarte benefice pentru a lupta contra bolilor cardiovasculare, în prevenirea diabetului şi menţinerea greutăţii.

Avocado. Este fructul care te va ajuta să te joci cu nivelul de colesterol bun şi rău. Este foarte bogat în acizi graşi mononesaturaţi şi cel care te va proteja de bolile cardiovasculare. Şi va juca un rol foarte important la nivelul celulelor canceroase.

Somonul. Este una din cele mai bune surse de acizi graşi omega 3. Sunt cei care îţi vor proteja inima, care vor reduce inflamaţia şi care vor reduce cheagurile de sânge. Pot să reducă şi riscurile de a suferi de atacuri cardiace.

Fructele roşii sau cele de pădure. Pe lângă faptul că sunt delicioase, foarte bune, sunt şi foarte sănătoase. Sunt cele care reduc riscurile de a suferi de boli cardiace, de diabet, dar şi de cancer. Sunt foarte bogate în antioxidanţi şi delicioase sub formă de sucuri smoothie.

Ciupercile. Au compuşi unici care blochează producţia de estrogen. Dar este foarte important să se consume crude.

Ceapa. Este cea mai bună pentru sistemul cardiovascular şi pentru colesterol. Dar are proprietăţi anti-cancer şi anti-diabet, datorită nivelului important de quercentină.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?