Stresul este cauza declanșării celor mai multe boli

Din pacate, ritmul vietii s-a accelarat atat de mult, incat tot mai multi oameni ajung sa resimta oboseala si stresul din plin. Grija banilor, orele suplimentare de la birou, cresterea si ingrijirea copiilor, toate acestea isi pun accentul asupra vietii romanilor astfel ca acestia ajung sa se imbolnaveasca de boli serioase de la o varsta tot mai frageda.

Sanatatea fizica, dar mai ales integritatea psihica au de suferit in momentul in care problemele devin de nesuportat. Orice om insa trebuie sa aiba grija de sine si sa lase deoparte stresul cotidian.

Putina miscare este tot ceea ce o persoana are nevoie pentru a se elibera de tensiune si pentru a uita de toate apasarile vietii. Efortul fizic este recomandat in astfel de cazuri intrucat ajuta la eliberarea endorfinei cunoscuta sub denumirea de hormonul fericirii. O jumtate de ora de exercitii fizice excita creierul si ofera o stare de bine intregului organism.

De asemenea, un regim variat si echilibrat nu va face altceva decat sa sporeasca senzatia de eliberare si de usurare. Orice medic va recomanda intotdeauna consumarea unor alimente ca mai sanatoase pentru o buna functionare a intregului organism.

Conform proverbului ‚’Minte sanatoasa, in corp sanatos’’ totul porneste de modalitatea in care intregul corp raspunde la tot ceea ce ii se intampla din exterior.

Pentru a scapa de stress, cercetatorii britanici recomanda petrecerea timpului liber alaturi de oamenii dragi. O iesire in parc cu fetele, o petrecerea onomanistica sau vizionarea unui film va face minuni pentru orice om care se confrunta cu numeroase probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *