Știi care sunt cele mai bogate alimente în antioxidanți?

Datorită compuşilor activi pe care îi conţin, antioxidanţii sunt cei care te ajută să lupţi foarte uşor contra radicalilor liberi. Sunt şi un veritabil capital atunci când vine vorba despre sănătate care ajută celulele să nu îmbătrânească atât de repede, care protejează organismul de bolile cardiovasculare, inflamatorii şi de cancer.

Iată care sunt cele mai bogate alimente în antioxidanţi care ar trebui să se regăsească şi la tine în alimentaţie.

Cuişoarele. Cuişoarele sunt foarte bogate în flavonoizi, compuşi organici şi antioxidanţi prezenţi în vegetale. Au numeroase proprietăţi medicinale şi se recomandă atunci când suferi din cauza unei stări de oboseală generală deoarece te ajută să îţi întăreşti sistemul imunitar. Au un efect antiviral, antiseptic, antibacterian şi se poate folosi pentru a trata durerile de stomac.

Boabele de cacao. Boabele de cacao sunt foarte bogate în catechine, antioxidanţi care pot stimula organismul şi care iau prizoniere celulele de grăsime. O veste foarte bună pentru papilele noastre gustative deoarece fac parte din alimentele cele mai bogate în magneziu şi antioxidanţi. De consumat sub formă de ciocolată cu un minim de 70% cacao.

Cimbrul. Cimbrul este foarte bogat în antioxidanţi şi compuşi fenolici. Aceştia au o mare putere antioxidantă şi pot lupta foarte eficient contra bolilor cardiovasculare şi anumitor tipuri de cancer. Cimbrul este cel care poate întări sistemul imunitar şi poate lupta contra unor stări febrile sau de oboseală.

Nucile. Nucile sunt cele mai puternice fructe cu un efect antioxidant. Conţin şi ele acizi fenolici şi flavonoizi. Dar beneficiile lor din domeniul sănătăţii nu mai trebuie de foarte mult timp demonstrat. Conţin vitamina E foarte bună pentru sănătatea cardiovasculară şi lipide care sunt benefice pentru buna funcţionare a organismului.

Ceaiul verde şi cafeaua. Cafeaua şi ceaiul verde conţin acizi fenolici şi flavonoizi. Un consum moderat de cafea poate deci să reducă riscurile de a suferi din cauza bolilor cardiovasculare şi digestive. Iar ceaiul verde este foarte bogat în proteine şi minerale cu efecte benefice asupra sistemului digestiv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?