Semne care arată că ești într-o relație toxică

In general este foarte usor sa iti dai seama daca esti intr-o relatie toxica, iar cele mai dese astfel de cazuri sunt cele in care se ajunge la violenta verbala si fizica. Dar, cu toate acestea, sunt si alte semne mai subtile care pot arata faptul ca intre tine si partenerul de viata, un prieten apropiat sau un membru al familiei, lucrurile nu merg tocmai in directia potrivita. (Relatiile toxice pot fi toate, nu doar relatiile romantice).

Nu conteaza forma de relatie, important este sa acorzi suficienta atentie pentru a simti mai bine persoana de langa tine. Asa ca, iata cateva semne care iti arata ca esti intr-o relatie toxica:

1. Iti e frica de reactia partenerului
Unul dintre primele semne ale unei relatii toxice este atunci cand incerci sa iti controlezi foarte mult limbajul atunci cand relationezi cu partenerul. Practic, intotdeauna va simtiti stresati de reactia pe care o poate avea partenerul atunci cand ii spuneti anumite lucruri sau faceti diverse lucruri.

2. Nu va apreciati reciproc
De foarte multe ori, relatiile nu merg in directia potrivita atunci cand partenerii se iau unul de celalalt. Un studiu realizat acum cativa ani pe un esantion destul de ridicat, a aratat faptul ca persoanele casatorite care se simt apreciate de catre partenerul de viata au o calitate a casniciei superioara fata de restul. Chiar daca un cuplu se poate confrunta cu mai multe probleme la momentul respectic,, o apreciere venita din partea persoanei iubite va fi intotdeauna bine venita si va avea rezultate pozitive.

3. Va mintiti
Bineinteles, putine minciuni nu sunt intodeauna rele, mai ales atunci cand sunt facute pentru a proteja pe cineva drag. Insa daca va surprindeti partenerul de viata cu minciuna, ar trebui sa analizati foarte bine motivatiile acelei persoane. Trebuie sa vedeti mai exact de ce a mintit, pentru ca o minciuna acceptata va declansa automat un val intreg de alte minciuni. Trebuie sa puneti punctul de i si sa clarificati faptul ca relatia voastra trebuie sa fie bazata pe onestitate, iar minciunile nu pot fi tolerate.

Bineinteles, sunt si alte semne care pot determina faptul ca sunteti intr-o relatie toxica, insa cel mai bine ar fi sa vorbiti cu partenerul si sa clarificati neintelegerile.

Related Posts

Leave a Reply