Roma e un film bun

Roma este un film inspirat aproape in totalitate din biografia regizorului, in rolul principal fiind Clio, una dintre servitoarele casei familiei. Actiunea acestui film are loc in anii 1970, intr-o lume dominata de contraste, cartierul fiind locuit de oameni instariti, dar in acelasi timp vedem si foarte multa saracie pe strazi. Casa cu etaj a familiei este foarte bine intretinuta de catre servitori, dar semnele de decadere sunt prezente peste tot.

Servitorii sunt mai mult decat simpli servitori, Clio este chiar si guvernanta, ea fiind considerata parte din familie din foarte multe puncte de vedere. Diferentele de clasa sunt mereu prezernte insa. Povestea incepe in casa burgheza, si in celula familiala, dar treptat, centrul actiunii se largeste destul de mult. Ea se largeste curpinzand intai patura sociala cu care intra in contact servitoarele. In acelasi timp, ea se largeste si mai mult curpinzand familia, precum si cercul social al acesteia. In final acest cerc include si o panorama a intregii societati mexicane.

Roma parcurge astfel un zoom-out de la viata de familie, pana la viata politica din aceasta tara. Clio este un personaj pe care cu siguranta spectatorii nu il vor uita prea curand. Este evidenta dragostea regizorului pentru femeia care a inspirat rolul. Interpretarea tinerei actrite este superba, de aceea merita sa urmariti o scena extraordinara de maternitate. Filmul abunda de numeroase scene memorabile, de aceea este o placere sa-l priviti. Desi pelicula este alb-negru, imaginea se potriveste foarte bine, iar lumina este excelent utilizata.

Unele scene ale filmului sunt lungite artificial, pe cand alte parti parca spun ca acest film se vrea a fi mai mult unul „artistic”. Din ce pare, acest film este facut mai mult pentru Oscaruri. Se pare ca producatorii au facut anumite alegeri, astfel incat acest film sa poata fi distribuit si pe Netflix. Daca ar fi fost distribuit in cinematografe ca un film mexican, probabil ca nu ar fi fost vazut de un numar atat de mare de oameni. De asemenea, cel mai probabil nu ar fi atras atentia membrilor Academiei, decat poate candidand la categoria de film strain. Filmul a reusit totusi sa castige alte premii si anume cel de regie si cel de imagine. A fost insa destul de aproape de a castiga si premiul cel mare. Nu a reusit datorita faptului ca juriul a preferat „Green Book”. Cu toate acestea, un numar mare de persoane a preferat acest film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *