Medicamente pe bază de plante pentru tratarea ulcerului gastric

Un ulcer gastric este o leziune a membranei mucoasei cu formarea de defecte locale și tulburări trofice. Nutriția, stilul de viață, obiceiurile proaste și efectele stresului joacă un rol important în dezvoltarea bolii, dar oricare ar fi cauza, toate aceste componente sunt supuse schimbării, deoarece boala trebuie tratată într-un mod adecvat. Ei bine, medicina pe bază de plante poate accelera și îmbunătăți acest proces.

Semințe de in pentru tratamentul ulcerului la stomac

Inul obișnuit a fost cultivat pe planetă pentru mai mult de o mie de ani. Hipocrate a fost unul dintre primii care a recomandat utilizarea semințelor de in pentru inflamația membranelor mucoase. În reacție cu apa, ele emit mucus gros, care, atunci când este eliberat în stomac, ofera un efect antiinflamator, analgezic și liniștitor. Puteti manca seminte in forma pura, să le adaugati la cocktailuri si bauturi, salate de fructe. Adesea acestea sunt consumate pentru a pierde în greutate și pentru a scăpa de constipație.

Caracteristicile fitoterapiei pentru infecțiile provocate de Helicobacter pylori

Un rol major în dezvoltarea bolii este infecția ingerată, cauzată de bacteria Helicobacter pylori. Această bacterie spirală acidofilă se situează în conținutul acid al stomacului uman și distruge membrana mucoasă, cu apariția eroziunilor și ulcerelor. În 38% din cazuri, bacteriile se găsesc în corpul pacientului, care a venit la cabinetul medicului cu plângeri de durere în regiunea epigastrică, senzație de arsură, greață după masă. Baza de terapie în acest caz este tratamentul antibacterian al infecției și poate fi suplimentat cu utilizarea de decocții și tincturi ale unei astfel de plante medicinale, cum ar fi calendula  (gălbenele). Astăzi, această plantă este cultivată pe scară industrială și utilizată ca agent de vindecare a rănilor, bactericid și antiinflamator pentru afecțiunile tractului gastro-intestinal, ficatului, arsurilor etc.

Chimenul folosit în bolile tractului gastro-intestinal

Chimenul este folosit des în medicina tradițională. Bogat în flavonoide, tanini, carotenoide, accelerează vindecarea rănilor, tăieturilor și altor leziuni pe piele, fiind, prin urmare, utilizat pe scară largă în tratamentul ulcerului gastric și a gastritei. În plus față de capacitatea de a accelera și de a spori regenerarea, acesta îmbunătățește procesul de digerare a alimentelor și motilitatea intestinală.

De ce este remarcabil lemnul dulce?

Această plantă medicinală a fost venerată în China antică și Egiptul Antic, și chiar astăzi este folosită pe scară largă în diferite țări. Rădăcinile și rizomii sunt inclusi într-o mare varietate de laxative și încărcături diuretice, din ele se produc preparate antacide pentru gastrită, ulcer gastric și ulcer duodenal, eczeme, guta, hemoroizi etc., are efect atenuant asupra mucoasei stomacului, reducând impactul negativ al acidului clorhidric. Există și alte substanțe valoroase in aceasta planta, precum pectine, flavonoide, acizi grași, alcaloizi, vitamine, care, de asemenea, ajută la lupta împotriva bolii și la creșterea apărării organismului.

Ce actiune are planta de Cinci-degete?

Pentru tratamentul bolii, se folosesc rizomii acestei plante, care conțin tanini, glicozide, polifenoli, acizi organici etc. Rădăcinile plantei Cinci-degete (Denumire științifică: Potentilla reptans) au proprietăți astringente, bactericide, antiinflamatoare, ceea ce dă motive pentru folosirea în tratamentul gastritei și ulcerului peptic al stomacului, mai ales atunci când infecția este de vină pentru dezvoltarea lor. Planta poate accelera vindecarea rănilor și tăieturilor, poate ajuta la degeraturi, arsuri, boli de piele.

Semințele sunt utilizate pentru tratarea infecțiilor cu rotavirus, holeră, dizenterie și atenuarea simptomelor otrăvirii, precum greață, vărsături și tulburări digestive.

Cum se foloseste patlagina? 

Cancerul și ulcerul gastric, gastrita, dispepsia, anorexia, inflamația rinichilor, bolile pustuloase ale pielii, ca parte a terapiei complexe a tuturor acestor afecțiuni, se utilizează sucul de patlagina, precum și decocturile și infuziile bazate pe aceasta. Planta omniprezentă este considerată buruienoasă, dar este cultivată în mod activ în diferite țări. Planta accelerează procesul de vindecare a rănilor, tăieturilor și abraziunilor, astfel încât este utilizata pe scară largă ca mijloc de îngrijire medicală de urgență, dar poate fii și consumată. Având proprietăți de vindecare a rănilor, antiinflamatoare, analgezice, bactericide și antialergice, pătlăgina poate atenua starea pacienților care suferă de ulcer gastric și ulcer duodenal.

Related Posts

Leave a Reply