Hector: În căutarea fericirii

“Hector and the Search for Happiness” este un film care rulează pe HBO, lansat în 2014 în Germania. Regia îi aparţine lui Peter Chelsom, filmul fiind o ecranizare după o carte scrisă de François Lelord.
Dintre numele de pe afiş este de menţionat distribuţia personajelor principale, Simon Pegg şi Rosamund Pike, dar mai ales, nume de marcă în cinematografia mondială Christopher Plummer, Jean Reno sau, poate mai puţin cunoscuta, Toni Collette.

Subiectul este unul relativ simplu: un psihiatru de succes din Londra începe să se simtă nemulţumit de viaţa pe care o are şi decide să întreprindă o călătorie de studiu în urma căreia să descopere ce este fericirea. Neliniştea şi nervozitatea lui sunt cauzate de simplul motiv că nu se crede fericit.

El duce o viaţă liniştită şi mulţumitoare, având o iubită frumoasă, inteligentă şi extrem de protectoare, dar rutina, repetabilitatea din viaţa lor perfectă începe să îl oboseasca psihic. Porneşte în călătoria sa iniţiatică având în buzunar şi o fotografie a iubitei sale din tinereţe. Primeşte acordul unei libertăţi totale şi ajunge să străbată lumea ajungând în China, în Africa şi apoi în Los Angeles.

Adună informaţii despre ceea ce înseamnă fericirea pentru diverşi oameni: banii, încercarea de a atinge un obiectiv, lupta pentru un ţel, încăpăţânarea de a merge mai departe, petrecerile, alcoolul, sexul, drogurile, bucuria de a-ţi păstra demnitatea, libertatea, familia, copiii, căsnicia, un soţ iubitor, un cămin primitor, siguranţa, acceptarea a ceea ce eşti, mândria de a fi de ajutor celorlalţi, lucrurile simple precum adierea vântului, o tocană din cartofi dulci, îmbrăţisarea sinceră, fericirea celor iubiţi, toate întâmplările vieţii, usoare şi grele.

Concluzia medicului este aceea că evitarea nefericirii nu este drumul spre fericire şi că fericirea este o obligaţie a fiecaruia dintre noi.

Filmul durează două ore care trec foarte repede, deoarece acţiunea trece personajul prin întâmplări interesante, comice şi dramatice, schimbările de situaţie ţinând trează atenţia.

Related Posts

Leave a Reply