Google blochează conținutul Flash

Google a declarat razboi Flash-ului iar din ce s-a anuntat pana acum, se pare ca incepand cu luna viitoare nu va mai accepta acest continut in motorul de cautare, penalizandu-l sau optand pentru blocarea site-ului. Desi Flashul a fost o parte destul de importanta a internetului acum multi ani, se pare ca acesta nu mai este dorit in ziua de azi, iar din ce in ce mai multe companii doresc sa renunte la el odata pentru totdeauna, printre aceste companii se numara si Google.

Incepand de luna urmatoare orice site bazat pe Flash va fi penalizat de Google, dar mai mult decat atat va fi blocat chiar din Google Chrome, astfel ca utilizatorul nu va mai avea acces la un astfel de site pe baza de Flash. Desi Flash-ul a fost o parte importanta a internetului, acesta este cunoscut si pentru faptul ca el este sursa numeroaselor vulnerabilitati cu care se confrunta si cu care inca se mai confrunta Internetul.

Ideea este ca Google Chrome va avea implementat un Flash Blocker pentru a bloca obiectele flash. Aceste obiecte flash, desi par a face site-ul mai unic, au un rol negativ asupra experientei utilizatorului. Un efect negativ al flash-ului il consta faptul ca acesta pune probleme device-urilor mobile, pagina incarcandu-se mult mai greu decat in cazul in care aceste obiecte Flash nu ar fi disponibile.

Exista o multime de site-uri care inca folosesc flash, de aceea Google va tine cont de acestea si le va permite sa renunte la flash in urmatoarea perioada ,astfel incat sa nu fie afectate de noul update. Chiar si Firefox face ce face si Google, anuntand ca va renunta la continutul flash cat mai curand, HTML5 fiind principala experienta de care orice user se va putea bucura in perioada imediat urmatoare.

Leave a Reply