Ghid Turistic: Granada

Daca ai ajuns vreodata in Andaluzia, probabil stii principalele obiective de acolo, dar daca nu ai ajuns, in cele ce urmeaza iti voi spune ce va trebui sa ai in vedere atunci cand ajungi in aceasta zona a Spaniei. Situata in sudul Spaniei, aceasta zona are un centru foarte apreciat de turisti.

Granada se afla in apropierea Mulhacen, cel mai inalt varf din Spania, de aceea daca ajungi aici, chiar si in perioadele mai calde din an, noptile sunt in general racoroase. Ca sa ajungi in aceasta zona a Spaniei, daca vii cu avionul, vei putea ateriza la Malaga. De acolo mai sunt doar 130 de kilometri pana in Granada. Asigura-te ca zona de cazare este cat mai aproape de centrul vechi.

Cel mai bine este sa te cazezi in zona veche a orasului pentru a te bucura de farmecul acestuia ce dainuie chiar si azi. Mancarea este destul de ieftina aici, uneori chiar mai ieftina decat in Romania. Cu doar 1,2 euro vei putea bea o cafea tare, plus un pahar cu suc sau chiar ceva bun din partea casei.

Un loc de vizitat aici este El Abaycin, un vechi cartier arab, caracterizat prin strazi inguste, acesasta zona a orasului este considerata una romantica, presarata cu diverse localuri cochete.

Alhambra este un alt monument foarte vizitat in Spania, de aceea daca vei dori sa-l vizitezi, va trebui sa te asiguri ca te trezesti de dimineata pentru a prinde loc la rand. Exista posibilitatea achizitionarii biletelor spre Alhambra de pe internet.

Exista o multime de bazaruri si mici buticuri arabesti in zona de unde iti poti cumpara de la gustari pana la mici suveniruri. Un alt sfat pe care ar trebui sa-l respecti este sa nu te grabesti. Acest oras ofera numeroase privelisti pe care ar trebui sa le admiri.

Related Posts

Leave a Reply