Despre cremele cu protecție solară

Utilizarea unei creme solare cu un factor de protectie foarte mare poate duce la scaderea riscului de aparitie al melanomului cu 33%. Aceste rezultate au fost descoperite in urma unui studiu realizat de cativa cercetatori de la Universitatea din Oslo.

Faptul ca multe persoane se plangeau ca o crema cu un factor scazut nu ofera o protectie mare impotriva arsurilor solare a dus la realizarea acestui studiu. Rezultatele acestui studiu au dus la concluzia ca persoanle care au decis sa se protejeze impotriva radiatiilor solare utilizand crema cu un factor de protectie mai mare, au scazut riscul aparitiei melonomului, decat cele care nu au utilizat o astfel de crema.

Cel mai important este ca atunci cand soarele straluceste foarte tare, sa ne protejam. Daca se utilizeaza o crema cu un factor de protectie cat mai mare, se vor reduce cu usurinta eventualele probleme care ar putea aparea, iar nivelul de protectie va fi unul mult mai ridicat.

Este cunoscut faptul ca razele soarelui sunt destul de daunatoare pentru noi, de aceea cel mai bun lucru pe care il putem face este sa ne protejam impotriva lor cu o crema ce ne va conferi protectia adecvata. Faptul ca cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Oslo, au ajuns la aceste concluzii clare, ne face sa fim siguri de faptul ca o crema cu o protectie adecvata ne reduce riscul aparitiei unui melonom cu aproximativ 30%.

Din ce se stie pana acum, melonomul este tipul de cancer cu cea mai rapida crestere in ultima decada, numarul cazurilor nefiind niciodata mai mare decat in 2014. Unele studii, au ajuns in schimb la concluzia ca unii utilizatori de creme solare au ajuns sa aiba un risc mai mare de dezvoltare a melanomului decat cei care nu foloseau acest tip de crema. Cu toate acestea, studiul de la Oslo este mai concludent.

Related Posts

Leave a Reply