De ce ar trebui să consumi smochine? 3 motive

Foarte bogate în vitamine bune, antioxidanţi şi fibre, smochinele sunt fructe delicioase care te ajută să îţi protejezi sau să îţi întăreşti organismul.

Tomna este aici. Cu alte cuvinte, perioada ideală de a savura cele mai delicioase şi mai sănătoase fructe. Printre ele se numără şi smochinele. Sunt dulci, savuroase, sunt foarte uşor de preparat şi se pot degusta atât în versiune dulce cât şi în versiune sărată. Sunt vedetele toamnei vin cu o mulţime de virtuţi în domeniul nutriţiei şi care îţi pot proteja de minune organismul.

Smochinele au proprietăţi benefice anti-cancer. Coaja dar şi pulpa smochinelor sunt foarte bogate în compuşi antioxidanţi, mai ales flavonoizi şi carotenoizi care te ajută să previi riscurile de a suferi de cancer şi care pot limita în acelasi timp dezvoltarea celulelor canceroase. Cantitatea importanta de fibre conţinută de smochine fac din ele un aliat de preţ atunci când vine vorba despre cancerul de colon mai ales.

Smochinele sunt prietene cu silueta ta. Smochinele au un aport energetic limitat şi un nivel de fibre ridicat. Deci sunt cea mai bună idee atunci când vine vorba despre a facilita eliminarea şi pentru a resimţi senzaţia de saţietate mult mai repede. Efectul lor laxativ uşor adus de seminţe este de mare ajutor pentru a diminua senzaţia de balonare. Sunt cele mai bune pentru a facilita digestia şi pentru a menţine colonul sănătos.

Smochinele te ajută să îţi faci plinul de vitamine. Smochinele nu conţin doar fibre şi antioxidanţi. Conţin şi potasiu, fier, cupru şi vitamina B. Adică minerale şi oligoelemente care alături de fibre, pot normaliza nivelul de colesterol, de glucoză şi de insulină din sânge. Iar dacă îţi vei face plinul de vitamine înaintea iernii, îţi vei întări sistemul imunitar şi vei preveni toate neplăcerile cauzate de gripă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?