Cum se curăță în mod corect tastatura laptopului

Uneori, alegerile utilizatorulor afecteaza calitatea dispozitivelor folosite sau unor componente ale acestora. Tastatura laptopului, una din cele mai afectate componente de infiltratiile de praf, de lichidele varsate, de parul care cade direct intre taste, de firimiturile de la sandvisul mancat in graba in timpul scrierii unui proiect, trebuie curatata in mod constant, mai ales atunci cand da semne ca nu mai functioneaza corect.

Asadar, daca utilizatorul trebuie sa apese de mai multe ori pe o tasta, daca stie ca a scapat resturi de mancare sau vreun lichid (mai ales lichidele dulci precum sucul sau cafeaua) din greseala pe tastatura, atunci este necesar sa ia masuri si sa isi curete in mod corect tastatura laptopului. Primul lucru pe care poate sa il faca este sa fie foarte atent si sa isi pastreze laptopul in cele mai bune conditii. Daca insa nu reuseste din varii motive, va trebui sa urmeze anumiti pasi.

In cazul in care sunt varsate lichide pe tastatura, cel mai bine se curata inchizand laptopul, scotand bateria si intorcand laptopul cu grija cu tastatura in jos in speranta ca se va scurge mare parte din lichid. Cu toate acestea, o vizita la specialist nu trebuie amanata.

De asemenea, daca tastatura este lipicioasa, tastele sunt pline de firimituri si praf, atunci utilizatorul trebuie sa sufle respectivele firimituri, sa foloseasca un aspirator cu o putere mica, preferabil unul de masina si sa aspire cu grija.

Daca au suficient de multa experienta, utilizatorii pot sa scoata tastatura laptopului si pot sa curete cu atentie fiecare tasta in parte. Sunt recomandate tutorialele video in acest sens insa in cazul in care utilizatorii nu reusesc sau laptopul este inca in garantie, atunci numai un profesionist ii poate ajuta.

In concluzie, pe premiza “mai bine sa previi decat sa tratezi”, este bine ca utilizatorii sa acorde o mai mare importanta pastrarii tastaturii laptopului in cele mai bune conditii, evitand consumul de bauturi sau de mancare in preajma sau deasupra acesteia si sa fie atenti la semnele pe care tastatura le da ca ceva nu este in regula cu modul de functionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *