Cum ne protejăm vederea mai bine

Unul din cele mai sensibile parti ale corpului nostru, este cu siguranta ochiul, acesta neavand nici o protectie. Din pacate, miliarde de oameni au probleme cu ochii si nu din nastere ci pentru ca nu si i-au protejat atunci cand a trebuit, iar acum au parte doar de operatii si ochelari care sunt foarte incomozi si mai arata si urat pe langa asta.

Totusi, nu te lasa pacalit de diferite mituri care afirma faptul ca ochii nu pot fi protejati, deoarece aceasta este o mare minciuna. Ca urmare, exista cateva trucuri si metode prin care ii poti proteja si fara sa investesti sume foarte mari in ochelari de protectie. Drept urmare, ai grija sa le ai in vedere si daca simti ca ochii tai nu sunt in siguranta, si pune-le in aplicare, este doar in folosul tau.

Metode prin care iti poti proteja ochii

Distanta dintre ochii tai si ecranul laptopului este foarte importanta. Ai grija ca aceasta sa nu fie nici prea mare dar nici prea mica. Cu alte cuvinte, daca distanta este mult prea mare atunci te vei chinui sa citesti in special scrisul mic iar acest lucru se traduce prin niste probleme cu vederea in timp. De asemenea, daca distanta este prea mica, atunci ecranul iti poate afecta ochii serios iar ca urmare, in mai putin de un an va trebui sa porti ochelari. Asigura-te astfel ca distanta dintre ochii tai si ecran este in jurul valorii de 50 de centimetri si chiar daca o depasesti, ai grija sa nu o faci cu mult. In felul acesta, fara sa porti ochelari vei putea sa lucrezi doar de la laptop si sa ai niste ochi sanatosi fara nici o problem medicala.

De asemenea, o ajustare ca la carte a ecranelor este doar in beneficiul tau. Drept urmare, vei putea sa iti pastrezi o vedere asa cum iti doresti prin niste simple setari. Cea mai mare atentie, trebuie sa o acorzi luminozitatii tale, deoarece aceasta iti poate afecta foarte usor vederea insa nu este singura, contrastul fiind de asemenea, iarasi important. Ai grija ca aceste doua setari sa aiba o valoare medie, nici prea mult si nici prea putin. Si pentru a te asigura ca ai facut niste setari asa cum trebuie, uita-te la ecran cu o mana deasupra ochilor, exact ca si la soare, iar daca durerea va aparea va trebui sa setezi din nou optiunile de luminozitate si contrast.

Si daca pana acum ne-am axat doar pe factorii din casa, ar trebui sa mentionam si de soare, cel care ne creaza de asemenea niste probleme destul de mari la nivelul ochilor. Nu uita de ochelarii de soare, acestia fiind cei mai buni in cazul de fata. Bineinteles, doar in cazul in care calitatea lor este foarte mare, ochii tai vor fi protejati deoarece daca ochelarii de soare sunt de proasta calitate atunci ochii tai vor avea mai multe probleme chiar. De aceea, cauta o pereche de la un brand foarte cunoscut si care sa te avantajeze din toate punctele de vedere.

Related Posts

Leave a Reply