Cum a schimbat în mod negativ omul planeta noastră

Nu este un lucru nestiut faptul ca omul modern din zilele noastre este capabil de o multime de lucruri cu efecte negative pentru mediu intr-un interval impresionant de scurt. Nicio alta specie care a trait vreodata pe pamant nu a adus atatea probleme si schimbari climatice precum am facut-o noi. Datorita noua, lumea se indreapta usor inspre o situatie alarmanta, fiind luate in calcul in viitorul apropiat o serie de evenimente majore ce ne vor afecta in mod direct pe fiecare dintre noi.

In mai putin de 200 de ani, omul a provocat schimbari climatice fara precedent in istorie si care odata cu cresterea tot mai mare a populatiei tinde sa ia amploare. Aceasta situatie a inceput odata cu marea Revolutie Industriala, fapt care a pornit un proces ireversibil pentru planeta noastra. Acum 200 de ani, populatia Pamantului era de aproape 8 ori mai mica, atunci nepunandu-se inca problema poluarii. Insa, odata cu cresterea tot mai mare a populatiei lucrurile au inceput sa devina mai rele. 

Daca privim cu atentie la ceea ce se intampla observam o cerere continua de resurse, insa mare parte dintre ele urmeaza sa se epuizeze in urmatorii ani, mai repede decat s-ar fi asteptat cineva. Risipa si exploatarea planetei noastre a dus la aceasta situatie grava pentru noi toti. Pana acum se luau in calcul eruptiile vulcanice ca avand un impact major asupra incalzirii globale, insa s-a dovedit ca acestea nu influenteaza aproape deloc acest fenomen.

La nivel global, temperatura a crescut foarte mult, aparand fenomenul de incalzire globala, lucru care duce la topirea ghetarilor si automat la cresterea nivelului marii, astfel in cativa ani vom asista la micsorarea suprafetelor de uscat, respectiv inundarea arilor  Un lucru incurajator pentru moment este dat de faptul ca procesul de incalzire a mai fost intarziat in Antarctica, toate acestea datorita procesului de circulatie a oceanelor care duce apele calde spre nord. Singura solutie care a ramas este sa se faca tratative la nivel international, pentru reducerea poluarii. Cu cat vom polua mai putin planeta si ne vom ingriji de binele cu ei, cu atat vom reusi sa mentinem un mediu mai curat pentru fiecare dintre noi.

Related Posts

Leave a Reply