Conținutul e mai important decât designul

De-a lungul anilor, de când am luat contact cu online-ul, pot spune că am învățat destul de multe treburi despre blogging și în unele cazuri mă simt în măsură să le dau anumite sfaturi persoanelor care acum își încep cariera de bloggeri și încearcă și ei, la rândul lor, să învețe cât mai multe chestii.

Foarte mulți au scos din schemă lucrul cel mai important și s-au axat pe chestii mai puțin importante, neglijând astfel ceea ce era esențial. Mai exact, foarte mulți bloggeri aflați la început de drum se axează mai mult pe design-ul site-ului decât pe conținut în sine. Cunosc persoane care puneau câte un articol la o săptămână și ceva deși aveau timp destul, cât să posteze și 5 pe zi.

Întrebându-i de ce postează așa rar, răspunsul a fost că n-au timp pentru că lucrează la designul blogului. Ideea e că bibileau foarte mult la teme și le schimbau din zi în zi, se jucau cu widgeturi, cu funcționalități, își băgau nasul prin coduri, stricau tema, puneau alta, plăteau oameni să le facă super-logouri de 30-40 euro și toate astea în timp ce blogul lor era pustiu atât la capitolul conținut cât și, implicit, la capitolul vizitatori.

Sfatul pe care le-am dat tuturor a fost ca la început să se axeze în principal (și asta e obligatoriu) pe conținutul site-ului. Design-ul nu e mare belea. E suficient să ai o temă simplă, un meniu simplu, câteva widget-uri în sidebar, un homepage curat și simplu și o pagină a articolelor la fel de aerisită.

Pe majoritatea cititorilor nu-i interesează (și nici nu le place) să vadă 300 de imagini în toate colțurile, bannere, pop-up-uri, să nu mai zic de cei care-și puneau muzică pe fundal astfel încât să pornească o melodie când intrai. Toate treburile astea sunt deranjante. Folosiți teme cât mai simple și cât mai ușor de utilizat de către cititori. La fel și în cazul culorilor, nu utilizați culori stridente care să obosească ochiul.

E timp și pentru design sofisticat pe parcurs. Ideal e să vă axați pe conținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.