Seriale

Cheer – formidabilul documentar Netflix

Cheer este fara doar si poate unul din cele mai bune programe difuzate pana acum de Netflix. Iar in acest articol iti dam cinci motive bune ca sa te uiti la acest serial documentar centrat pe cheerleading.

Cheer se bazeaza pe un sport subestimat. In ianuarie in acest an, Netflix a lansat un nou documentar care a trecut destul de neobservat. Este vorba despre Cheer, care are sase episoade si care este centrat pe clubul de majorete de la Navarro, Corsicana, Texas. Nimic impresionant insa la prima vedere. Pentru unii, acesta nu este un sport ci o simpla activitate care consta in incurajarea jucatorilor de fotbal cu pompoane stralucitoare in mana.

Dar pe masura ce intram mai profund in problema, ne dam seama ca este vorba despre un sport foarte tehnic si foarte periculos in acelasi timp. Figuri acrobatice, acrobati care te invart in aer, exercitii foarte dificile care ne ametesc doar uitandu-ne la ele… Netflix readuce in atentia noastra acest sport si ne arata ca majoretele nu sunt niste fete simple care au in mana pompoane.

Cheer a devenit popular intr-un timp foarte scurt

Mai mlte drame si intrigi decat in orice alta fictiune. Da, ai inteles bine, Cheer este un serial documentar. Poate ca iti vei spune ca nu este „my coup of tea” sau ca preferi o fictiune sau o actiune plina de dramatism, intrigi sau actiune. Sau cu un scenariu suprinzator la orice colt de strada. Vei ramane in acest caz, surprins, cu siguranta. Netflix reuseste sa ofere un documentar si mai dramatic si chiar mai senzational decat orice alta fictiune. Intre ranirile spectaculoase, rasturnarile de situatie neasteptate sau imensa presiune, chiar nu ai cum sa te plictisesti.

Cheer este un docunentar caruia nu ii lipseste verva. Este cel care urmareste echipa de majorete cu 60 de zile inainte de campionatul national de la Daytona, cea mai prestigioasa competitie. Iar clubul de aici si implacabila Monica, antrenorul, a castigat aceasta competitie de 14 ori deja.

Dar pe langa faptul ca ne tine cu sufletul la gura pana la sfarsit, documentarul ne mai prezinta si viata a cateva personalitati din echipa de 40 de persoane. Fiecare are o poveste foarte interesanta si cateva dintre ele ne sunt prezentate in documentar. Avem o fosta delincventa juvenila, o tanara super protejata de catre parinti, o membra care a fost agresata sexual sau care a fost abandonata de catre parinti… unele povesti de viata sunt deci incredibile. Plangem cand vedem asa ceva, ne emotionam si de dam seama de faptul ca da, totul este adevarat si ca nu a fost nimic inventat special pentru documentar.

One thought on “Cheer – formidabilul documentar Netflix

  1. Cheer chiar e un documentar care a starnit multe intrigi si discute. Mi se pare fabulos ce crestere in popularitate a avut si cat de multi oameni au urmarit acest documentar intr-un timp atat de scurt. Am observat ca foarte multi l-au vazut pe watch free tv shows ca sa nu mai plateasca abonamentul la Netflix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *