Cele mai bune filme de război de pe Netflix

De la al doilea Razboi Mondial, la razboiul de Secesiune, trecand si prin unele razboaie mitologice sau unele necunoscute precum cele din Congo, iata cele mai bune filme de acest gen pe care trebuie sa le vezi pe Netflix.

Dunkerque, 2017. Este al treilea film despre al doilea Razboi Mondial, cel mai rentabil din toate timpurile. A luat trei premii Oscar in 2018 si este o adevarata capodopera fotografica si un succes international.

Stalingrad, 2013. Actiunea sa are loc in 1942, atunci cand trupele germane ajung la malurile raului Volga in Rusia. Trupele britanice pierd astfel teren si se ascund de adversari intr-o casa unde se afla civili.

Glory, 1989. Este povestea adevarata a primului regiment de Soldati negri din timpul Razboiului de Secesiune. Are cel mai frumos casting, cu Matthew Broderick in rol principal.

Invicible, 2014. Este al doilea film realizat de catre Angelina Jolie. Este povestea adevarata a lui Louis Zamperini, un campion olimpic American care a fost prizonier de razboi in Japonia. Scenariul, adaptat de catre fratii Cohen se inspira din povestea adevarata a veteranului.

Da 5 Bloods: Fratia celor cinci. Si aici este vorba despre o poveste adevarata, dar necunoscuta. Cea a celor patru veterani afro-americani care revin pe campul de batalie pentru o vanatoare de comori care ii face sa retraiasca traumatisme inca vii.

Troia, 2004. In aceasta libera adaptare dupa Iliada a lui Homer, Brad Pitt este Ahile, Eric Bana este Hector si Orlando Bloom este Paris. Nu dureaza mult pana cand va izbucni un razboi in care Ahile va juca un rol decisiv.

Inglorious Basterds, 2009. Inegalabilul Quentin Tarantino ne propune un film cum nu am vazut pana acum. Aldo Raine formeaza o brigda de opt evrei americani care vor sa ajunga in Franta pentru a-i omori pe nazisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *