Cauze care pot produce constiparea

Cele mai intalnite cauze pentru aparitia constipatiei sunt bineinteles dietele care nu sunt bazate pe fibre, lipsa de exercitii fizice, sau deshidratarea. Dar, pe langa acestea, constipatia poate avea si alte cauze mai putin cunoscute de catre noi.

Ce provoaca constipatia? Iata niste cauze care s-ar putea sa te afecteze si pe tine:

 • Analgezicele
  In mare parte, toate medicamentele care combat durerea, aici punand mare accent pe stupefiante, pot provoca sau duce pe termen lung la constipatie. Acestea afecteaza tractul digestiv, iar persoanele care sunt utilizatori frecventi de analgezice, cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, se confrunta des cu aceasta problema.
 • Ciocolata
  Sunt mai multe dovezi care arata faptul ca ciocolata poate sa provoace constipatia. Daca suferiti de constipatie si considerati ca ati exagerat cu ciocolata in ultima peroada, cel mai bine ar fi sa reduceti consumul si sa vedeti daca apar modificari in bine.
 • Vitaminele
  Vitaminele, in general, sunt benefice pentru organismul nostru, iar ele nu provoaca constipatia, insa anumiti compusi, cum ar fi calciul si fierul, in doze prea mari pot produce constipatia organismului.
 • Dependenta de laxative
  Laxativele au un principiu de baza, stimuleaza activitatea intestinului, de aceea acestea trebuie sa fie luate doar atunci cand este stricta nevoie. Daca sunt folosite perioade mai lungi de timp, acestea pot provoca dependenta, ceea ce inseamna ca in momentul in care nu le vom mai lua, organismul nu va mai functiona asa cum trebuie fara ele. Nu consumati prea multe medicamente, dar mai ales, nu le folositi mai mult timp decat este scris pe eticheta.
 • Consumati prea mult lapte
  Daca aveti o dieta bogata in branzeturi sau alte alimente care contin lapte si grasimi, cum ar fi ouale sau carnea, s-ar putea sa incetiniti procesul de digestie. Solutia? Reduceti consumul de alimente din aceasta categorie si cresteti consumul de fibre.
 • Medicamentele care trateaza tensiunea arteriala
  Daca aveti probleme cu tensiunea arteriala si consumati medicamente pentru scaderea acesteia, s-ar putea sa suferiti in cele din urma si de constipatie. Aceasta este un efect advers al medicamentelor uzuale care combat tensiunea arteriala. Ele, din pacate, au foarte multe efecte adverse asupra organsimului, de aceea trebuie sa incercam scaderea tensiunii arteriale prin alte metode.

Related Posts

Leave a Reply