Care sunt fructele și legumele de privilegiat toamna?

Zilele frumoase de vară au făcut loc foarte repede zilelor de toamnă. Iar din luna septembrie ar fi cel mai bine să încerci să îţi adaptezi cât mai bine alimentaţia şi să consumi cele mai bune fructe şi legume de sezon. Care sunt alimentele vedetă ale toamnei? Iată care sunt comorile nutriţionale de care ar trebui să beneficiezi numaidecât.

Perele. Sunt foarte bogate în vitamine şi în minerale, sunt surse foarte bune de fibre, au o mare putere antioxidantă, un indice glicemic foarte scăzut şi reduc riscurile legate de diabet.

Mandarinele. Sunt foarte bogate în vitamina C, sunt surse foarte bune de fibre, au o putere diuretică şi revitalizantă, sunt anti-infecţioase şi pot reduce nivelul de colesterol. Sunt cele mai bune pentru persoanele care suferă din cauza hipertensiunii.

Papaya. Este un fruct foarte bogat în aminoacizi care ne protejează de efectele nefaste ale îmbătrânirii. Este cea mai bună sursă de vitaminele A, C şi B şi de minerale. Are cea mai mare putere antioxidantă, poate să reducă nivelul de colesterol şi este cea mai bună idee atunci când vine vorba despre sistemul digestiv.

Feniculul. Feniculul este cea mai bună sursă de vitaminele din grupele A, B şi C. Este o legumă cu cea mai mare putere antioxidantă, bogată în fier şi cu virtuţi dietetice.

Varza roşie. Varza roşie este o legumă foarte bogată în antioxidanţi, fiind cea mai bună sursă de minerale şi de vitamine. Are un nivel foarte ridicat de fier şi de fibre, este foarte eficientă contra nivelului de colesterol rău. În plus, are virtuţi anti-cancer.

Prazul. Prazul este o legumă cu virtuţi diuretice, bogată în vitaminele B şi C, dar şi în minerale. Este cel mai bun aliment de consumat în cadrul unei cure de slăbire. Conţine foarte puţine calorii şi nu conţine deloc materii grase.

Un comentariu la „Care sunt fructele și legumele de privilegiat toamna?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?