Strada del Prosecco

In cazul in care va doriti sa descoperiti „drumul vinului”, atunci nu ar trebui sa ratati Strada del Prosecco. Aceasta zona este situtata in nordul Italiei, regiunea fiind Veneto.

De ce vinul de aici este atat de apreciat? Acestui vin i s-a dedicat chiar si o conferinta anuala. Acest vin este echivalentul sampaniei pentru francezi. Acest vin este unul spumant, care nu se obtine prin fermentatie naturala, cum e in cazul vinului francez.

 Atunci cand savurezi un vin spumant Cartizze, ar trebui sa stii ca strugurii care se regasesc in acest vin, au fost cultivati pe dealurile cu acelasi nume. Exact acelasi lucru se intampla si in Franta, vinurile din regiunea Champagne fiind foarte apreciate, iar strugurii destinati acestei sampanii, fiind cultivati doar in aceasta zona.

 In Strada del Prosecco, italienii pun in valoare foarte bine turismul gastronomic si al vinului. In aceasta zona se pot gusta bucate alese si se poate servi un vin unic in lume. In aceasta zona din Italia, vei gasi numeroase castele medievale si diverse alte locuri care iti vor fura cu usurinta privirea.

 Zona este o adevarata comoara, fiind apreciata atat de italieni, cat si de numerosii turisti care ajung aici. Traditiile sunt respectate cu sfintenie, turistii bucurandu-se de ospitalitatea italienilor. Daca doresti sa profiti de pasiunea pentru mancare, atunci acesta este locul perfect pentru a face acest lucru.

Exista o varietate impresionanta de bucate dintre care poti alege cum ar fi prosciuto, dar si salami, sau diversele soiuri de branza, castane, miere de albine si ciuperci. Toate aceste bucate sunt servite alaturi de vinul casei si anume Prosecco. Merita sa petreci mai multe nopti in aceasta zona, astfel incat sa ai ocazia de a cunoaste secretele unui vin renumit in toata lumea. Pe langa bucate si vin bun, te vei putea bucura si de niste privelisti unice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *