În Criț

Un weekend la Criț, ar putea fi destinatia perfecta pentru o familie cu copii. Fiind situata in inima Translivaniei, aceasta localitate, are numeroase lucruri ascunse, de care cu siguranta te vei bucura.

 Poti experimenta diverse lucruri, chiar de la prima ora a diminetii, atunci cand copiii localnicilor se trezesc cu noaptea-n cap si pleaca cu galetusele sa aduca lapte de vaca si de capra proaspat muls pentru a lua cativa banuti pe el.

 La fel de bucurosi sunt daca primesc si ceva dulce cum ar fi biscuiti, naopolitane sau ciocolata pe laptele proaspat muls. Criț este un loc in care poti sa-ti lasi fara probleme copiii sa zburde fericiti pe ulitele satului, fiind locul in care cu siguranta vei mai reveni. Aici vei invata cum se face painea traditionala cu maia, dar si unele deserturi ardelenesti foarte apreciate in zona.

Mai sunt si locuri special amenajate, unde invati sa faci farfurii de ceramica. La ora 9 dimineata, sunt gata primele 25 de paini. La inceput toate painile sunt negre si par a fi compromise. Imediat dupa ce sunt scoase, painilor li se decojeste coaja tuciurie scotand la iveala culoarea galben-aurie caracteristica painii.

O paine are in jur de 3 kilograme si devine mai buna, pe masura ce trece mai mult timp, din acest motiv, te vei putea bucura de o atsfel de paine, pentru un timp mai indelungat si cu siguranta iti va ajunge timp de 3 zile.

 Daca vei ajunge in zona, nu va trebui sa ratezi o plimbare cu bicicleta prin satele sasesti. O astfel de plimbare este destul de relaxanta, in total fiind peste 100 de kilometri special conceputi pentru a fi parcursi cu bicicleta. Traseul nu este dificil si te vei putea bucura de niste privelisti unice, care cu siguranta iti vor face o foarte mare palcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *