Hrean ras, la borcan.

Ma ustura ochii de nu mai pot, dar a meritat.

Am fost pe la bunica mea de unde am luat un borcanel de hrean, pe langa multe altele. Nu am dat atentie pana atunci acestui aliment gustos. Are un gust atat de special incat am tendinta de al consuma la fiecare masa. Intre timp, borcanelul s-a terminat si cum nu ma saturasem de acel gust, am decis sa iau problema in mana si sa imi fac chiar eu, acasa, acest hrean ras.

Am fost la piata, am cumparat de vreo 10 RON si cand am ajuns acasa, am sunat la bunica sa o intreb reteta:

– Hreanul dat pe razatoarea mica
– Otet, zahar, sare, toate dupa gust
– Cand se aseaza in borcan, se pun si cateva foi de dafin si cimbru.

Este un proces destul de greu de efectuat pentru ca hreanul este un aliment al naibului de tare si se curata/rade destul de greu, asta pe langa mirosul puternic si usturimea ochilor care o mai am si acum, in timp ce scriu, inca lacrimez.

Cateva beneficii:

Am cautat pe internet ca sa vad ce aduce bun hreanul, daca tot il consum cu mare foc. Ajuta impotriva urmatoarelor boli importante: Sinuzita, Reumatism, Paradontoza.

Folosirea in exces poate duce la tulburari nervoase si deranjamente digestive.

Da un share!

Alte Posturi:

[wpsr_socialbts]

11 Responses to Hrean ras, la borcan.

 1. Shaggy says:

  Pana la urma fiecare leguma e buna la ceva, cheia unei vieti lungi e o alimentatie echilibrata, fara excese de nici un fel.

 2. Dana says:

  Cunosc beneficiile hreanului si cat de gustos este cu anumite mancaruri. Dar n-am stiut ca poate duce la tulburari nervoase. Cam ciudat.

 3. Ana- says:

  eu nu suport hreanul, prefer orice altceva…

 4. Ionut says:

  Hreanul e bun pentru tratarea diferitelor boli, leacuri babesti.

 5. Tudor says:

  De ce o fi hreanul asta atat de bun pentru nu stiu ce leacuri babesti? mi se pare o prostie !

 6. Ionut says:

  Te-ai apucat de gatit Alin?

 7. Adi says:

  Ce-i drept e bun,dar adevarat este si faptul ca este al naibii de iute si intepator.De aceea prefer sa o pun pe mama sa-l faca:D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*Imi rezerv dreptul de a modifica "numele" daca este un cuvant cheie gen "termopane" sau "vand fier", foloseste un nume in adevaratul sens al cuvantului. Bucura-te de link juice nu neaparat de optimizarea unui cuvant cheie.NU o sa sterg linkuril decat daca este pe nisa adult sau gambling.