Cum Se Dansează Bachata

Bachata este un dans latino, originar din Republica Dominicana, fiind in voga in momentul de fata pentru miscarile lente si senzuale pe care le prezinta.

Este un dans in care partenerii sunt foarte apropiati si fac urmatorii pasi, in dansul original: lateral, fata si lateral, lateral, spate. Insa dupa anii 90’ s-a dezvoltat un nou stil de bachata, cel modern, in care pasii sunt: partenerii se misca unul langa altul, schimband miscarea la fiecare bataie. Acest stil a fost inventat de scolile de dans modern.

Atunci cand danseaza bachata, partenerii sunt foarte apropiati, unul de celalalt, cu genunchii flexati, spatele drept si mainile strategic plasate astfel incat sa se poata misca senzual.

Stiluri de bachata:

  1. Bachata imbratisata

Bachata este dansat solo, in asteptare cu doua maini, partenerii se imbratiseaza deschis, sau se imbratiseaza aproape. In cluburile de dans sociale, primele trei sunt destul de comune, in timp ce in cluburilede noapte, imbratisarea este la moda.

  1. Inflorituri

Infloriturile cu piciorul liber pe a patra bataie au devenit o trasatura definitorie in bachata, mai ales in cluburile de noapte. Trasatura de baza in acest stil de bachata este sa faci trei pasi la stanga sau la dreapta si apoi trei pasi in cealalta directie. Dupa al treilea pas din dans, dansatoarea poate atinge sau bate cu piciorul liber, ridica piciorul sau infasura piciorul in jurul partenerului, sau poate incerca numeroase alte figuri astfel incat dansul sa arate cat mai senzual. Actiunea piciorului este insotita de o ridicare de sold intr-o parte sau un shake.

Muzica Bachata

Luis Segura este considerat “parintele bachata” impreuna cu Jose Manuel Calderón care a inregistrat acest stil muzical in studiourile dominicane, in 1962. Muzica pe care ei o cantau atunci nu seamana foarte mult cu cea cantata in ziua de astazi. Aceasta era inspirata din bolero cubanez, cum ar fi Verdadero amor. In 1967, Calderon a calatorit in Statele Unite unde a constatat ca muzica bachata a dobandit o reputatie proasta, fiind asociata cu prostitutia. Bachata a devenit, de asemenea, stigmatizata si marginalizata, fiind considerata muzica pentru clasele mai sarace.

In zilele noastre aceasta muzica a devenit populara, cand Juan Guerrera a luat premiul Grammy pentru o melodie bachata, in 1992. Interpretii populari de bachata sunt: Raulin Rodriguez, Zacarias Ferreira, Frank Reyes, Monchy y Alexandra, Domenic Marte, Xtreme, Andy Andy, Leonardo Paniagua, Los Toros Band si Joe Veras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *