Culturi exotice din care poți face bani în România

Există o serie de culturi exotice sau mai puțin întâlnite care ar putea să aducă profituri importante în buzunarele românilor însă majoritatea se feresc să investească pentru că se tem în princiu de necunoscut.

Cu toate acestea marile profituri se obțin din afaceri prea puțin exploatate. Sunt foarte puține afacerile care aduc profituri în nișe aglomerate. Dacă aveți dubii legate de acestea, puteți începe cu o suprafață mai mică. În rândurile de mai jos vă vom da câteva idei de culturi mai puțin întâlnite în România.

Ricinul este o plantă originară din Africa și are un nume aparte. Ceea ce nu știm mulți e faptul că această plantă era cultivată intens în România, în perioada comunistă. Ca atare, riscurile de a nu se acomoda la condițiile climatice de la noi sunt foarte mici.

Goji are un nume mult mai exotic și este o plantă originară din China, fiind denumită ”elixirul tinereții”. Spre deosebire de ricin, această plantă a devenit cunoscută românilor în ultimii ani. Există deja culturi de goji în România, iar planta pare a se acomoda. Un kilogram de fructe goji pornește de la 10 euro.

O altă plantă minune care vine din China este Pauwlonia. Este un arbore care crește foarte repede și foarte înalt. Poate fi folosit atât pentru mobilă, dar și pentru biomasă. Poate fi tăiat în numai trei ani de la cultivare. Deși pare a avea un potențial foarte mare, investitorii se feresc de el pentru că nu sunt siguri că ar putea face față climei noastre. În România au fost deja înființate culturi.

Aronia este un arbust ușor de cultivat și întreținut. Face față cu brio chiar și gerului, rezistând până la temperaturi de -40 de grade. Rubarba e o altă plantă interesantă însă e puțin mai pretențioasă. Nu în ultimul rând ar trebui să ne aducem aminte de agrișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *