Avantajele Consumului De Bere

Denumita uneori “paine lichida”, berea este una dintre cele mai vechi si, totodata, una dintre cele mai populare bauturi alcoolice din lume. Drojdia de bere, una dintre componentele principale ale berii, este cunoscuta ca fiind o sursa bogata de nutrienti, fapt care ne demonstreaza ca si berea, in sine, poate sa ne ofere unele beneficii pentru sanatate. Este berea o bautura sanatoasa?

Desigur, ca orice alta bautura alcoolica, berea, daca este consumata in exces, poate sa dauneze grav sanatatii. Daca, insa, este consumata in cantitati mici, aceasta ne poate oferi numai beneficii pentru sanatate.

Iata care sunt principalele avantaje ale consumului de bere:

  • Berea este o sursa bogata de vitamine, minerale si flavonoide. Aceasta contine o multime de vitamine din grupa B si magneziu din belsug. Orzul si hameiul utilizate in productia de bere sunt bogate in flavonoide, avand efecte antioxidante puternice.
  • Este un real ajutor impotriva bolilor de inima coronariene (CHD). Exista o dovada destul de solida ca un consum mic sau moderat de alcool ofera organismului uman proprietati cardio-protectoare. Mai multe studii de cercetare demonstreaza o incidenta mai mica a bolilor coronariene in randul consumatorilor moderati de bere. Cei care consuma moderat bere au un risc mai scazut de mortalitate daca sufera de CHD decat marii consumatori de alcool si decat abstinentii.
  • Regleaza nivelul de colesterol. Consumul moderat de alcool afecteaza multe procese din organism, unul dintre acestea fiind cresterea semnificativa a colesterolului HDL (colesterolul bun). Exista dovezi reale care arata ca berea are efecte cardioprotectoare si ajuta la modificarea raportului de colesterol HDL – LDL in directia buna.
  • Previne riscul de aparitie de pietre la rinichi. Consumul de bere poate reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Cercetarile finlandeze au constatat ca cei care consuma moderat bere au un risc cu 40% mai mic de a dezvolta astfel de probleme.
  • Ofera protectie impotriva razelor X. Cercetatorii din Japonia au descoperit ca berea ajuta la reducerea daunelor cromozomiale de la expunerea la radiatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *