2 Lucruri De Făcut În Asturias, Nordul Spaniei

Asturias, o regiune din nordul Spaniei, este o destinatie grozava de vacanta. Aici te poti bucura de natura si de peisaje frumoase, poti explora pesteri, poti face drumetii, poti practica schi sau, pur si simplu, te poti relaxa prin plimbari lungi pe bulevarde.

Muntii, formatiunile de roca si pesterile merita sa fie explorate. De asemenea, exista plaje unde te poti bucura de soare in timp ce te balacesti in mare.

Asturias este un loc unde poti admira minuni arhitecturale ce nu pot fi vazute niciunde in alta parte. Este un loc minunat de vacanta, asadar daca pana acum nu ai vizitat aceasta regiune, asigura-te ca o adaugi in “bucket list-ul” tau.

Iata care sunt cele mai bune 2 lucruri pe care le poti face in Asturias:

1. Picos de Europa
Picos de Europa este un lant muntos ce se intinde pe aproximativ 12 kilometri pe coasta de nord a Spaniei. In Parcul National Picos de Europa se gaseste cel mai inalt varf din aceasta gama de munti, denumit Torrecerredo. Aici, doritorii pot face alpinism, drumetii, schi si plimbari.

Peisajul din Parcul National Picos de Europa este uluitor. Relieful include lacuri glaciare, chei, paduri stufoase si varfuri spectaculoase. Cel mai bun mod de a te bucura de frumusetile pitoresti ale acestui lant muntos sunt drumetiile. Picos de Europa a fost primul care a fost declarat ca fiind parc national in Spania.

Primavara si toamna sunt cele mai bune perioade de vizitat acest parc. Cand vii aici, asigura-te ca te echipezi corespunzator, cu bocanci, un rucsac plin cu sticle cu apa, batoane energizante, un pulover care sa iti ofere caldura si cu protectie solara.

2. Cuevona de Cuevas
Singura modalitate de a ajunge in satul Cuevas del Aqua este prin pestera formata in mod natural, Cuevona de Cuevas. Drumul prin aceasta pestera este, insa, spectaculos. Pe masura ce inaintezi in pestera, vei vedea mai multe formatiuni de roca uimitoare, sculpturi artistice ale naturii si un mic rau ce isi face drum de-a lungul intregii lungimi a pesterii. Pestera se deschide spre satul magnific Cuevas del Agua.

Aceasta pestera a fost formata prin eroziunea lenta a rocilor de-a lungul veacurilor. In interiorul pesterii, vei vedea diferite specii de plante care cresc, inclusiv alge, ciuperci, ferigi si muschi. De asemenea, vei putea observa structuri uluitoare de stalactite si stalagmite care s-au format prin depuneri de calcar de-a lungul a mii de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *